Tabletverkoop daalt momenteel, waarschijnlijk als gevolg van grote smartphones en converteerbare laptops die het nut van een tablet wegnemen. Maar als je thuis een of meer tablets hebt die stof verzamelen terwijl je graag je gigantische smartphone uitsteekt, zijn er waarschijnlijk een aantal goede manieren om ze te gebruiken in plaats van ze te verkopen of te recyclen. Hier zijn een paar ideeën.

Verander het in Streaming Media Machine

GERELATEERD: Hoe u uw nieuwe Chromecast instelt

Android- en iOS-apps voor de meeste streaming muziek- en videoservices zijn direct beschikbaar, ook al zijn ze niet specifiek voor tablets. Dus waarom zou u een hifi-stereo of een Bluetooth-luidspreker niet uitbreiden met een speciale tabletcontroller? Het is veel gemakkelijker te beheren dan bijvoorbeeld een afstandsbediening en in een keuken is het gemakkelijker om een ​​tablet in te drukken dan een smartphone. Pandora en Spotify zijn voor de hand liggende voorbeelden, maar in een woonkamer kan een gedeelde tablet worden gekoppeld aan een Chromecast of Roku voor gemakkelijker browsen of streamen door Netflix. En over woonkamers gesproken ...

Gebruik het als een slimme afstandsbediening

GERELATEERD: Uw hele thuistheater bedienen met een Logitech Harmony-afstandsbediening

De Harmony-serie afstandsbedieningen van Logitech is een favoriet onder videofielen met grote AV-collecties. Maar het Harmony-systeem kan ook worden gebruikt met Android- en iOS-apparaten, inclusief tablets - en in feite maakt het touchscreen ze veel gemakkelijker te programmeren. Zelfs als u geen speciale slimme afstandsbediening hebt ingesteld, bieden veel smart-tv's en stand-alone systemen zoals Android TV, Roku, Fire TV en Apple TV externe apps voor mobiele apparaten, om nog maar te zwijgen van speciale kabeldozen en ontvangers. Ondanks de individuele kwaliteit van de apps, kan het een veel betere manier zijn om door lange lijsten of complexe gebruikersinterfaces te navigeren.

Maak een Desktop Widget-scherm

Als u een desktopcomputerwerkstation heeft, of zelfs een laptop die u periodiek aansluit op een monitoropstelling om comfortabeler te werken of te spelen, kan een anders ongebruikte tablet een geweldige begeleiding zijn. In combinatie met een standaard en een oplader kan het een handig speciaal e-mailscherm maken (vooral met push-e-mail en startscherm-widgets op Android), een RSS-, Twitter- of Facebook-viewer of zelfs een tweede schermtool voor pc-gameliefhebbers om hun thermische statistieken. Er zijn zelfs programma's waarmee u een scherm vol aangepaste opdrachten en macrotoetsen kunt weergeven die vervolgens via het draadloze netwerk naar uw pc worden verzonden.

Verander het in een tweede desktopmonitor

Wil je de dual-screen desktop leven zonder dat je meer apparatuur hoeft te kopen? Er zijn verschillende apps waarmee uw computer uw tablet als een extra monitor kan behandelen, draadloos via Wi-Fi of met een directe USB-verbinding (die ook helpt bij het opladen). Merk op dat, in tegenstelling tot de meeste andere toepassingen op deze lijst, iOS en iPads beter worden ondersteund voor externe beeldschermen, maar het is nog steeds mogelijk op Android - gewoon niet zo goed.

GERELATEERD: Hoe u uw iPad kunt gebruiken als een tweede monitor voor uw pc of Mac

Gebruik het als een gast of een kindercomputer

GERELATEERD: Veilig uw smartphone, computer of tablet delen met een gast

Het is een hele klus om een ​​hele computer in te stellen voor gasten die ze willen gebruiken, maar vergeet niet dat een telefoon of tablet in feite een alles-in-één computer is die niet hoeft te worden verbonden met een conventionele monitor, toetsenbord en muis. Door de gastmodus op Android of iOS te gebruiken, is het gemakkelijk om iemand uw systeem en uw netwerk te laten gebruiken zonder dat u een nieuw account voor hen hoeft in te stellen of hen ongemakkelijk toegang tot uw eigen gegevens te verlenen. U kunt zelfs een standaard en een Bluetooth-toetsenbord terugplaatsen om het hen gemakkelijker te maken. En tablets zijn natuurlijk al behoorlijk populair als 'startcomputers' voor kinderen die nog niet oud genoeg zijn voor een volwaardige Windows-machine of hun eigen mobiele telefoon.

Geef het een nieuw leven als een toegewijde Smart Home Controller

GERELATEERD: Hoe u uw eerste Smarthome samenstelt (zonder overweldigd te raken)

Als je genoeg geld hebt geïnvesteerd in het bedraden van je huis met slimme gadgets zoals een Nest-thermostaat, wifi-verlichting, automatische zonwering en zelfs aangesloten apparaten, gebruik je je telefoon waarschijnlijk al om sommige of allemaal te bedienen. Installeer alle toepasselijke apps op een tablet, plak ze in een map op het startscherm, bevestig de tablet aan de muur met een oplader en je hebt een speciale hub om alles in huis te bedienen. Oh, en misschien wilt u ook een pincode op dat ding zetten, vooral als het binnen handbereik is.

Verander het in een speciale beveiligingsmonitor of babyfoon

Je tablet heeft een wifi-chip, een of twee camera's en een microfoon. Dat betekent dat als je een geschikte plek kunt vinden om het met constant vermogen te plakken, het al goed is uitgerust als een camera met afstandsbediening ... wat een handige manier is om er een te maken als je wat deeg wilt besparen op het echte artikel . Er zijn meerdere iOS- en Android-apps die speciaal zijn ontworpen om van een verder ongebruikt apparaat een standaard wifi-camera met opnamemogelijkheden te maken, of een babyfoon die een ander mobiel apparaat kan waarschuwen met geluids- of bewegingsmeldingen. Het is een geweldige manier om uw bestaande apparaten een nieuwe bestemming te geven.

Zet het om in een Mini Arcade-kast

Deze is vrijwel alleen voor de iPads, omdat Android-tablets niet gestandaardiseerd genoeg zijn om in semi-aangepaste gevallen te worden gegooid die eruitzien alsof iemand vanaf je kindertijd een krimpende straal naar die oude arcade-machine heeft gebracht. Maar de resultaten zijn onmiskenbaar gaaf: deze kleine stand-up cases bevatten ouderwetse knoppen en joysticks (direct of draadloos verbonden) en gebruiken het scherm van een iPad als vervanging voor een arcade CRT. Er zijn verrassend veel oude en nieuwe games in de App Store die compatibel zijn met deze gadgets, en de meest verkochte lijkt de merk-iCade te zijn. Natuurlijk zou je hetzelfde kunnen doen met een gewone standaard en een Bluetooth-controller, maar waar is het plezier in?

Maak je eigen autoradioscherm

Als je een versnellingsbak bent die serieus bezig is met de technologie in het dashboard van je auto, en je je comfortabel voelt om een ​​groot deel van de fabrieksgarantie te laten vervallen, kun je proberen de head-unit van je autoradio te vervangen door een tablet. Dit is een verrassend populaire automod, vooral voor kleinere tablets zoals de Nexus 7. Bekijk tientallen gidsen en uitsplitsingen op YouTube als je geïnteresseerd bent ... en onthoud dat het op de meeste plaatsen illegaal is om een ​​video te bekijken terwijl je rijdt. Dit soort mods zijn het beste voor muziekbeheer en prestatiestatistieken, en zelfs dan, zorgvuldig gebruikt terwijl de auto in beweging is.

Gebruik het als een speciale spraakbesturingshub

GERELATEERD: 18+ nuttige dingen die u kunt doen met OK Google

Als je kwijlt over een spraakgestuurde gadget zoals de Amazon Echo of Google Home, is het misschien bij je opgekomen dat je mobiele telefoon al vrijwel hetzelfde kan doen. Idem voor je tablet - ach, Amazon plaatst nu zelfs schermen in deze dingen. De tablets van Google en Apple kunnen beide handsfree worden geactiveerd met de opdrachten 'OK Google' en 'Hey Siri', en ze sluiten aan bij de meeste van dezelfde services. Dat gezegd hebbende, een speciale tablet heeft niet de eerder mooie 360-graden luidsprekers of geavanceerde microfoons in het echte artikel, maar voor de lage prijs van gratis, omdat je het al hebt, is het niet slecht.

Een opmerking over de levensduur van de batterij

Voor veel van deze toepassingen vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u uw tablet ongebonden kunt gebruiken en de batterij langer dan een dag of twee kunt laten werken. Bedenk dat veel van deze suggesties periodiek zijn in plaats van constant - het is niet zo dat je urenlang een afstandsbediening nodig hebt. Voor gevallen waarin een speciale dock of oplader onpraktisch is, vergeet niet om de vliegtuigmodus van uw tablet te gebruiken als u niet actief verbinding maakt met internet. Door de combinatie van een laag energieverbruik in stand-by, geen draadloze afvoer en een batterij die twee tot vier keer zo groot is als die in uw mobiele telefoon, gaan de meeste tablets een week of langer mee zonder de oplader.

Afbeelding tegoed: Google Play Store, iOS App Store, Amazon, YouTube