Instagram is een interessant sociaal netwerk, met een andere set regels en vereisten dan andere netwerken. Het is bijna alsof het bedachtzamer is.

Tips voor betere berichten

Sommige mensen posten veel. Anderen, niet zozeer. Ongeacht waar u op dit bereik valt, er zijn een handvol dingen die u kunt doen om uw berichtervaring te verbeteren.

Begin met betere foto's

Het is waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar als u uw volgers een betere, schonere feed wilt bieden, moet u in de eerste plaats beginnen met betere foto's.

Er zijn tal van dingen die u kunt doen om betere beelden van de camera van uw telefoon te krijgen - en we hebben toevallig een verzameling van die tips bij de hand. Als u problemen ondervindt bij het verkrijgen van de gewenste opname, moet u deze lezen. Mogelijk krijgt u enkele tips om uw perspectief te veranderen.

GERELATEERD: Betere foto's maken met de camera van je telefoon

Organiseer uw filters

Als je de perfecte foto hebt, wil je deze combineren met de perfecte filter. Het punt is dat de meeste mensen slechts een paar filters regelmatig gebruiken - en die kunnen overal op uw filterlijst staan.

Herschik uw filters voor een snellere en gemakkelijkere plaatsing. Blader de volgende keer dat u een foto of video plaatst helemaal naar het einde van de lijst met filters en tik vervolgens op de optie "Beheren". Sleep op de volgende pagina de filters die u het meest gebruikt naar de bovenkant van de lijst.

Als bonus, als er filters zijn die u niet bevallen of gewoon nooit gebruiken, kunt u ze verbergen door hun vinkjes uit te vinken.

Welkom bij een schonere, efficiëntere filterervaring.

GERELATEERD: Hoe u uw Instagram-filters herschikt (en de dingen die u niet leuk vindt verbergen)

Pas de filterintensiteit aan of bewerk verder afbeeldingen

Hoewel de filters van Instagram een ​​belangrijk onderdeel zijn van de aantrekkingskracht van de app voor velen, zijn de effecten soms aanmatigend. Om de filterintensiteit aan te passen, tik je er een tweede keer op nadat je deze hebt geselecteerd. Je krijgt een schuifregelaar waarmee je de intensiteit van het effect snel kunt verminderen.

Als je nog andere snelle bewerkingen aan je afbeeldingen moet aanbrengen, kun je dat ook rechtstreeks vanuit de Instagram-app doen. Tik op de pagina Filters op de knop Bewerken onderaan. Je krijgt een hele reeks bewerkingshulpmiddelen en aanpassingen, waaronder helderheid, contrast en verschillende andere.

Het beste van alles is dat u deze bewerkingstools kunt gebruiken voor of nadat uw filter is toegepast.

Verberg uw verhaal voor specifieke mensen

Zoals bij elk sociaal netwerk, zijn er creepsters op Instagram. Als u de Verhaal-functie gebruikt en niet wilt dat specifieke mensen deze zien, kunt u deze gemakkelijk voor hen verbergen. Ga eerst naar je profielpagina en open je instellingen.

Zo komt u in het instellingenmenu. Links: Android; Rechts: iOS

Tik op de pagina Instellingen op de optie "Verhaalinstellingen". Tik op de pagina Verhaalinstellingen op de optie "Verhaal verbergen voor" bovenaan en verberg vervolgens iedereen die je wilt blokkeren om je verhaal niet te kunnen zien.

Tips voor een betere feed

Wat je post is slechts de helft van de strijd op Instagram. Een betere ervaring hebben in uw eigen feed is ongetwijfeld nog belangrijker. We hebben ook enkele tips voor u in die zin.

Ontvang meldingen wanneer uw favoriete accounts posten

Als er bepaalde accounts zijn waarvan je nooit een bericht wilt missen, kun je het beste meldingen voor die accounts inschakelen.

Ga hiervoor naar het profiel van die persoon of dat merk en tik vervolgens op de menuknop (de drie stippen) in de rechterbovenhoek. Kies de opties 'Berichtmeldingen inschakelen' en 'Verhaalmeldingen inschakelen', afhankelijk van wat je wilt dat je die persoon niet mist.

Nu mis je nooit meer de activiteit van je favoriete posters.

Neem de tijd om iemands verhaal te bekijken

Verhalen op Instagram zijn cool, maar soms wil je langer naar een bepaalde afbeelding of videoclip kijken dan met de automatische diavoorstelling. En het is vervelend.

Als je wat meer tijd nodig hebt om naar iemands verhaal te kijken, tik je op het scherm en houd je het vast. Serieus - dit voorkomt dat het verhaal naar de volgende dia gaat, dus je bent hier vrij om zoveel tijd door te brengen als je nodig hebt.

Bewaar berichten om later te bekijken

Als u door uw feed bladert en iets ziet dat u nader wilt bekijken als u meer tijd heeft (of waarnaar u later wilt verwijzen), kunt u berichten privé opslaan.

Tik gewoon op het lint-achtige pictogram aan de rechterkant onder de post. Dat is een bladwijzer voor later.

Je kunt al je opgeslagen berichten vinden door naar je profiel te springen en vervolgens op hetzelfde lintpictogram net boven je berichten te tikken. Je kunt deze berichten zelfs ordenen in Collecties als je een aantal verschillende soorten berichten opslaat. Ik hou vooral van fietsen.

Tips voor uw account

Je feed en posts kunnen geweldig zijn, maar als je niet voor je account zorgt, kan het allemaal voor niets zijn. Hier volgen enkele manieren om uw account veilig en schoon te houden.

Schakel authenticatie in twee stappen in

Kijk, veiligheid is een koppeling voor elk account, en u moet echt authenticatie in twee stappen gebruiken voor elke service die het aanbiedt.

Op Instagram kun je dit inschakelen door naar Instellingen te gaan en vervolgens op de optie "Twee-factorenauthenticatie" te tikken. Schakel de optie "Beveiligingscode vereisen" in en voer de code in wanneer deze verschijnt.

Nadat u authenticatie met twee factoren hebt ingeschakeld, moet u elke keer dat u zich aanmeldt vanaf een nieuw apparaat een code invoeren. Deze extra beveiligingslaag helpt uw ​​account uit de verkeerde handen te houden.

GERELATEERD: De verschillende vormen van authenticatie in twee stappen: sms, Autheticator-apps en meer

Krijg controle over reacties op uw berichten

Als je veel volgers hebt of gewoon veel reacties op je berichten krijgt, kun je deze reacties beter beheren door naar Instellingen> Reacties te gaan. Op de pagina Reacties kun je bepalen wie mag reageren (je volgers, mensen die je volgt, beide of iedereen), en mensen niet toestaan ​​om te reageren.

U kunt potentieel aanstootgevende opmerkingen ook automatisch verbergen of zelfs opmerkingen blokkeren op basis van specifieke zoekwoorden.

Bekijk alle berichten die je leuk vond

Als je nieuwsgierig bent naar hoe je smaak in de loop der jaren is veranderd, kun je teruggaan en nostalgisch worden door naar elk bericht te kijken dat je ooit leuk vond. Ga naar je profiel, spring naar het menu Instellingen en tik vervolgens op de optie "Posts die je leuk vond".

Veel plezier op de wandeling door de geheugensteeg.

Verwijder uw zoekgeschiedenis

Na verloop van tijd kan je Instagram-zoekgeschiedenis behoorlijk chaotisch worden. Het goede nieuws is dat je alles eenvoudig kunt verwijderen.

Ga naar je profielpagina en vervolgens naar Instellingen. Onderaan de pagina Opties vindt u een knop "Zoekgeschiedenis wissen". Tik op dat ding en bevestig dat je weet wat je doet. Tijd om opnieuw te beginnen.

Download al uw gegevens

Je kunt ook al je Instagram-gegevens downloaden. Dit omvat uw berichten, directe berichten (alleen afbeeldingen), opmerkingen, connecties, likes en meer - het is letterlijk alles. Om het te krijgen, ga je naar de downloadverzoekpagina van Instagram in je browser en volg je de instructies daar.

Het kost wat tijd om al je gegevens bij elkaar te krijgen en Instagram stuurt je een e-mail zodra het klaar is. Download gewoon het zip-bestand en ga aan de slag. Je hele Instagram-leven allemaal op één plek.

GERELATEERD: Hoe u al uw Instagram-foto's kunt downloaden