android paaseieren

Elke versie van Android sinds Gingerbread (Android 2.3) heeft een paasei, dat altijd op dezelfde manier toegankelijk is. De paaseieren in de nieuwste versies worden steeds complexer, met animaties en interactiviteit.

De paaseieren van Android zijn een eerbetoon aan nyan cat, Tron, zombies en jelly beans. Elk paasei heeft een thema dat past bij de release-naam van de Android-versie.

Toegang tot de paaseieren van Android

Om toegang te krijgen tot het paasei in uw versie van Android, opent u het scherm Instellingen en tikt u op Over de telefoon of Over tablet onder aan het scherm.

android jelly bean instellingen

Zoek het versienummer van Android op het infoscherm en tik er snel meerdere keren op. Het paasei zal verschijnen. Zoek naar "Firmware-versie" in plaats van "Android-versie" op Gingerbread.

android over tablet

Jelly Bean (Android 4.1)

Het paasei van Jelly Bean is een grote, rode jelly bean. Tik erop met je vinger en er verschijnt een gezicht.

android jelly bean paasei

Druk lang op de jelly bean en er verschijnt een interactief jelly bean minigame. Een cluster van jelly beans zweeft rond het scherm. Je kunt ze verplaatsen en met je vinger van het scherm vegen. Deze game zal nooit eindigen (tenzij je batterij leeg raakt).

android zwevende jelly beans

Ice Cream Sandwich (Android 4.0)

Het paasei van Ice Cream Sandwich is een pixel-art Android die een ijssandwich draagt.

android ijs sandwich paasei

Druk lang op de Android en een zwerm androïden met ijsbroodjes zal over het scherm vliegen.

nyandroid

Dit is een eerbetoon aan de populaire 'nyan cat'-internetmemo, waar een korrelige pop-tartkat door de ruimte vliegt die wordt gevolgd door een regenboog. Het wordt door Android-fans 'nyan-droid' genoemd.

Honingraat (Android 3)

Het paasei van Honeycomb bevat ook kunst die is geïnspireerd op de codenaam - in dit geval een honingbij. De honingbij is elektrisch blauw, in de stijl van de andere interface-elementen van Honeycomb.

Veel mensen merkten op dat het thema van Android 3 geïnspireerd leek op Tron: Legacy, dus het is geen verrassing dat het paasei van Honeycomb een Tron-referentie bevat. De honingbij produceert een woordbubbel met de tekst "REZZZZZZZ ...". "Rezzing" is een term voor het creëren van iets in Tron.

android honingraat paasei

Gingerbread (Android 2.3)

Gingerbread's Easter egg is een schilderij met zombiethema en een zombie-peperkoekman. Hoewel de zombified gingerbread man in eerste instantie eng lijkt, lijkt de Android niet verstoord - in feite lijken alle zombies rond te staan ​​met (Android?) Telefoons.

android peperkoek zombie paasei