Microsoft PowerPoint-logo

Met PowerPoint kunnen gebruikers audiobestanden invoegen in hun presentaties. Als je slechts een deel van een nummer wilt gebruiken in plaats van het hele nummer, is er een manier. Hier leest u hoe u een gedeelte van een nummer aan uw presentatie kunt toevoegen.

Wat u in wezen doet, is het bijsnijden van de audio die u niet wilt afspelen nadat u de audiotrack hebt ingevoegd. Dat gezegd hebbende, moet u de audio invoegen voordat u wijzigingen kunt aanbrengen.

GERELATEERD: Muziek toevoegen aan uw PowerPoint-presentatie

Om de audio in te voegen, opent u uw PowerPoint-presentatie en selecteert u vervolgens "Audio" in het gedeelte "Media" van het tabblad "Invoegen". Eenmaal geselecteerd, verschijnt er een vervolgkeuzemenu. Selecteer hier de optie "Audio op mijn pc".

Voeg audio toe vanaf de pc

Eenmaal geselecteerd, wordt Windows Verkenner (Finder voor Mac) geopend. Navigeer naar de locatie van het audiobestand, selecteer het en selecteer vervolgens de knop "Invoegen".

Selecteer audiobestand

Het audiobestand wordt nu ingevoegd en verschijnt als een megafoonpictogram.

Megafoon pictogram

Als u het pictogram selecteert, verschijnen er twee nieuwe tabbladen: het tabblad "Audioformaat" en het tabblad "Afspelen". Selecteer het tabblad "Afspelen".

Selecteer het tabblad Afspelen

Selecteer nu in de groep "Bewerken" de knop "Trim Audio".

Audio-optie inkorten

Het "Trim Audio" dialoogvenster verschijnt. Hier kunt u de begin- en eindtijd van de audiotrack selecteren. Klik en sleep de groene balk naar de gewenste tijdstempel om de starttijd in te stellen. Doe hetzelfde met de rode balk om de eindtijd in te stellen.

Als alternatief kunt u de tijd aanpassen in de respectievelijke vakken onder de tijdbalk. Nadat u de begin- en eindtijden heeft ingesteld, selecteert u de knop "OK".

Audio GIF inkorten

Het probleem waarmee we nu worden geconfronteerd, is hoe abrupt de audio zal starten en stoppen. In de groep "Bewerken" van het lint kunt u de fade-in en out-tijden aanpassen door de respectieve hoeveelheid tijd in te voeren waarop u het effect wilt laten plaatsvinden.

Vervagen in en uit

Als u nu uw audio afspeelt tijdens de presentatie, wordt alleen het geselecteerde deel van de track afgespeeld met een soepele in- en uitgang.