comskip-running

Dus je hebt live tv op je computer ingesteld met NextPVR en misschien zelfs ingesteld om naar elke computer in je huis te streamen. Het enige nadeel? Die vervelende commercials in je opgenomen shows. Hier leest u hoe u ze automatisch kunt verwijderen.

GERELATEERD: Live tv kijken en opnemen met Kodi en NextPVR

Comskip is een gratis Windows-programma dat commercials kan detecteren in opgenomen tv-programma's. Het zal advertenties vinden en overslaan zonder dat u een vinger hoeft op te tillen, of u nu in VLC kijkt of via een mediacentrumprogramma zoals Kodi. Op die manier kunt u gewoon achterover leunen en zonder onderbreking van uw show genieten. Het enige dat nodig is, is een beetje setup.

Stap één: Comskip downloaden en uitproberen

Ga om te beginnen naar de Comskip-downloadpagina en pak de meest recente versie van de software. Het zal een .zip-bestand zijn met de naam "comskip", gevolgd door het versienummer. Zoek het hoogste versienummer of de meest recente datum. Op het moment van schrijven is het versie 81_092 van 7 maart 2016.

download-comskip

Open het ZIP-bestand en sleep de inhoud naar elke gewenste map. Ik raad C: \ comskip aan en ik zal dat in de rest van de tutorial gebruiken, maar je kunt het plaatsen waar je maar wilt.

comskip-map

Er zijn hier een heleboel bestanden, maar om aan de slag te gaan met Comskip, gaan we "ComskipGUI.exe" gebruiken om enkele commercials te identificeren. Blader in een apart venster van Windows Verkenner naar de verzameling opgenomen afleveringen van uw PVR en kies een video die u zonder reclame wilt bekijken. Sleep het videobestand naar het pictogram voor ComskipGUI.exe en je krijgt uit de eerste hand te zien hoe Comskip werkt.

comskip-running

Je ziet de video zelf in realtime en kleurengrafieken die de pogingen van Comskip laten zien om commercials te identificeren. Soms keert het terug om dingen opnieuw te controleren, en het proces kan even duren, maar het is fascinerend om te zien. Je zult zien dat de tool het netwerklogo identificeert dat wordt weergegeven tijdens uitzendingen, zwarte kaders opmerkt en dingen als pieken in volume probeert te identificeren.

Wanneer het proces is voltooid, voert Comskip een eenvoudig tekstbestand uit.

comskip-txt-bestand

Dit is het moment, in seconden, waarin Comskip denkt dat reclameblokken beginnen en eindigen in de video die je net hebt uitgeprobeerd. Netjes toch? We zijn net begonnen.

Stap twee: Configureer Comskip om EDL-bestanden in realtime te maken

NextPVR kan dat tekstbestand echter niet gebruiken om commercials over te slaan, het heeft een "EDL" -bestand nodig. Gelukkig is Comskip in staat om die te maken, het moet gewoon worden verteld om dat te doen. Dit kan op twee manieren. De eerste is om comskip.ini, in je Comskip-map, te openen met een teksteditor (Kladblok is prima). zorg er vervolgens voor dat de volgende regels een "1" bevatten in plaats van een "0":

output_edl = 1

live_tv = 1

Zo ziet dat eruit in het tekstdocument:

comskip-text-editor

De eerste, output_edl = 1, vertelt Comskip om een ​​"EDL" -bestand te maken. Het moet standaard zijn ingeschakeld in recente versies van Comskip, maar het is de moeite waard om te controleren voor het geval dat. De tweede configuratie, live_tv = 1, vertelt Comskip om dit EDL-bestand in realtime te maken, wat handig is om advertenties over te slaan terwijl live tv wordt gepauzeerd.

Als u het tekstbestand liever niet bewerkt, kunt u in plaats daarvan het programma "ComskipINIEditor" openen en de GUI-configuratietool gebruiken. U vindt de optie "output_edl" onder "Output Control":

comskip-edl ingeschakeld

En de optie "live_tv" onder "Live TV":

comskip-live-tv ingeschakeld

Het maakt niet uit of u het bestand configureert met behulp van de GUI of met een teksteditor, dus gebruik de methode die u verkiest.

Stap drie: Configureer NextPVR om Comskip uit te voeren tijdens het opnemen

Vervolgens moet je NextPVR vertellen om Comskip uit te voeren. Eerst moeten we de NextPVR-configuratiemap vinden. Dit staat standaard in C: \ Users \ Public \ NPVR \, maar het kan anders zijn als je enkele aangepaste stappen hebt genomen tijdens het installeren van NextPVR. Wanneer u de map vindt, opent u de submap "Scripts" daarin.

Klik met de rechtermuisknop in het venster, beweeg de muis over "Nieuw" en klik vervolgens op "Tekstdocument".

comskip-create-file

Geef het bestand de naam ParallelProcessing.bat en vervang de extensie .txt volledig.

scripts-folder-comskip-nextpvr

Klik met de rechtermuisknop op het bestand om het te openen met een teksteditor (Kladblok is prima). Plak vervolgens de volgende drie regels in het bestand:

@echo uit cd / d "C: \ comskip" comskip% 1

verwerking-bat-bestand

Dit zal NextPVR vertellen om Comskip uit te voeren terwijl je shows opneemt. Als u Comskip liever laat uitvoeren nadat een opname is voltooid, in plaats van tijdens, hernoemt u het bestand gewoon naar PostProcessing.bat.

Hoe dan ook, Comskip wordt nu automatisch uitgevoerd elke keer dat een show wordt opgenomen. U kunt controleren of dit gebeurt door naar de map met uw opnamen te bladeren: daar vindt u de TXT- en ELD-bestanden voor uw opname. Speel die opname van NextPVR en je zult zien dat de advertenties niet verschijnen.

Stap vier: Configureer Kodi om advertenties over te slaan

De kans is groot dat je geen shows bekijkt in de NextPVR-app zelf - je bekijkt ze via een alles-in-één mediacentrumprogramma zoals Kodi. Helaas streamt de officiële NextPVR-add-on voor Kodi de inhoud van NextPVR en is ondersteuning voor Comskip niet ingeschakeld. Het is onwaarschijnlijk dat dit binnenkort zal veranderen, wat jammer is, maar er zijn tijdelijke oplossingen. Je hebt twee hoofdopties:


  • Blader naar de eigenlijke bestanden in Kodi, in plaats van ze te bekijken via de bibliotheek "Opnamen". Gebruik de X-NEWA-add-on om opnames te bekijken in plaats van de standaard NextPVR-add-on voor Kodi.

De eerste methode is minder elegant, maar veel gemakkelijker. Je moet je opgenomen video's aan Kodi toevoegen als videobron en er vervolgens naar bladeren als je iets wilt bekijken. Selecteer onder "Video's" de optie "Bestanden".

kodi-video's-bestanden

Selecteer hier 'Video's toevoegen'. Je krijgt dit venster te zien:

kodi-videos-bladeren

Selecteer "Bladeren" en zoek uw map met opgenomen shows. Sluit de map uit van scans in de volgende stap. De bron is nu toegevoegd aan uw "Bestanden" -sectie en u kunt uw video's vanaf hier zonder reclame bekijken.

browsing-files-kodi

Dit is een meer omslachtige optie, omdat het betekent dat je je moet aanpassen aan een nieuwe gebruikersinterface die niet goed speelt met alle Kodi-skins. (Bij sommige skins kun je deze map echter als een "Favoriet" toevoegen, waardoor het gemakkelijker toegankelijk is.) Het betekent ook dat je geen afleveringsoverzichten hebt, wat jammer is.

Als dat je stoort (en het stoorde me echt), raad ik je aan om in plaats daarvan naar X-NEWA te kijken. Dit is een alternatieve Kodi-plug-in voor NextPVR en ondersteunt Comskip. Het is echter erg complex, dus we zullen het niet bespreken in deze specifieke gids.

Stap oneindig: verfijn uw Comskip-instellingen voor nauwkeurigheid

Comskip is niet perfect. Bepalen wat een advertentie is en wat deel uitmaakt van uw show kan lastig zijn en soms maakt Comskip fouten. Als je merkt dat dezelfde keer op keer gebeuren, kun je het bestand "comskip.ini" bewerken om de dingen beter te identificeren.

Persoonlijk heb ik veel geluk gehad met de standaardinstellingen. Ik heb al maanden geen commercial gezien, behalve een paar stationspromo's. Maar tv verschilt van land tot land en verschillende tv-providers werken ook anders. Raden en testen kan nodig zijn om de zaken perfect voor u te maken, dus speel met "ComskipINIEditor.exe" als u niet de gewenste resultaten krijgt.

Als alternatief zijn er een paar land- en providerspecifieke comskip.ini-bestanden om uit te proberen op het officiële forum. Een paar VS-specifieke worden aangeboden, samen met Canada en Australië. Ze kunnen u helpen uw experimenten in de goede richting te sturen.