Standaard is Chrome OS redelijk goed in het kiezen van de beste app voor een specifiek doel, maar soms is dat niet wat je zoekt. Hoewel u gemakkelijk apps kunt kiezen wanneer u ze nodig heeft, kunt u de standaardoptie ook vrij eenvoudig wijzigen.

Standaard apps instellen op Chrome OS

GERELATEERD: Standaard-apps instellen op Android

In tegenstelling tot Android, waar je standaard apps op een centrale locatie kunt instellen, moet je een bestand openen om de standaard voor dat bestandstype te wijzigen. Voor dit voorbeeld gebruiken we een afbeeldingsbestand, maar het zou hetzelfde moeten werken, ongeacht wat je probeert te openen.

Open de bestandsbeheerder en navigeer naar het bestand in kwestie en klik erop (enkele klik, niet dubbel - dat zal gewoon het bestand openen, en daar gaan we hier niet voor).

Aan de rechterkant van de navigatiebalk ziet u een optie met de tekst "Openen" met een pijl omlaag ernaast. Klik op de pijl.

Er verschijnt een lijst met beschikbare apps, maar helemaal onderaan is er een optie om 'Standaard wijzigen'. Klik erop.

Er verschijnt een kleinere lijst: klik gewoon op de optie waarmee u dit type bestand altijd wilt openen.

Het is vermeldenswaard dat sommige apps niet als standaard kunnen worden ingesteld, dus u moet ze elke keer handmatig starten.

Specifieke apps per bestand starten

Als de app die u als standaard wilt gebruiken niet als standaard kan worden ingesteld, of als u gewoon een andere app voor bepaalde taken wilt gebruiken, kunt u ook per lancering bestanden openen in een specifieke app.

Navigeer naar het bestand dat u wilt openen en klik erop.

Klik op "Openen" aan de rechterkant van de navigatiebalk en kies vervolgens de app waarmee je het bestand wilt openen.

U kunt ook met de rechtermuisknop op het bestand klikken en vervolgens 'Meer acties' kiezen, waarmee een lijst met compatibele apps met dat specifieke bestandstype wordt geopend. Deze methode voelt wat sneller aan, maar je kilometerstand kan variëren.