Er zijn maar weinig dingen die vervelender zijn dan toeristen die een verder geweldige foto verpesten. Je kunt ze zorgvuldig met de hand bewerken, maar met een beetje vooruitzien kun je Photoshop het automatisch laten doen.

Hier is een opname voor ...

... en een after shot ...

... van wat we je vandaag laten zien.

Hoe dit werkt

Het geheim van deze truc is dat je niet slechts één foto gebruikt. De after-shot hierboven is een combinatie van 15 foto's die 30 seconden uit elkaar zijn genomen. Ik heb een Photoshop-functie gebruikt om de mediaanwaarde voor elke pixel te vinden. Als u uw wiskunde op de middelbare school bent vergeten, scheidt de mediaanwaarde de hogere en lagere waarden. Als uw set bijvoorbeeld 1, 2, 3, 7 en 9 is, is de mediaan 3 - dit is niet het gemiddelde, maar het middelpunt van uw nummerverdeling.

Wat onze foto's betreft, betekent dit dat zolang elke pixel meer dan de helft van de tijd vrij is van een persoon, Photoshop de achtergrondwaarde gebruikt. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat de pixelwaarden in elk van onze foto's 133, 133, 133, 133 en 92 zijn, waarbij 133 de achtergrond vertegenwoordigt en 92 is waar een persoon over de plek is gelopen. De mediaanwaarde is 133, dus dat is de waarde die wordt gebruikt in de samengestelde afbeelding.

Dit klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar je hoeft de wiskunde niet te begrijpen om het in de praktijk te brengen. Het enige dat u moet onthouden, is dat dit het beste werkt wanneer de menigte zich verspreid en snel beweegt. Je hebt de achtergrond nodig om iets meer dan de helft van de tijd zichtbaar te zijn op elke plek van de scène. Als je al je foto's op dezelfde plek op een bankje hebt zitten, kan Photoshop ze niet verwijderen.

In de onderstaande GIF kun je het in actie zien. Hoewel elk van de drie foto's mensen bevat, is de mediane waarde de achtergrond omdat ze altijd op een andere plek staan.

De foto's maken

Hoe groot het publiek is en hoe snel ze bewegen, bepaalt hoe goed deze techniek werkt, hoeveel foto's je nodig hebt en hoe vaak je die foto's moet maken. Als er een zeer kleine menigte mensen snel loopt, zal het waarschijnlijk werken om vijf foto's te maken met een interval van drie of vier seconden. Je zou het zelfs in de hand kunnen doen.

Voor een dikkere menigte of wanneer de mensen langzaam bewegen ten opzichte van je camera, moet je meer foto's maken, verder uit elkaar geplaatst. Ik heb gemerkt dat ongeveer 20 foto's gemaakt met een tussenpoos van 30 seconden voor de meeste situaties werken. Als dat niet het geval is, is het publiek waarschijnlijk te dik of te langzaam in beweging om ooit goede resultaten te krijgen met deze techniek.

GERELATEERD: Een statief selecteren en gebruiken

Zet je camera op een statief en zet hem in de handmatige modus. Besteed een paar momenten aan het uitwerken van de juiste belichtingsinstellingen en focuspunt. Elke foto moet zo consistent mogelijk zijn.

GERELATEERD: Ga uit van auto: de opnamemodi van uw camera gebruiken voor betere foto's

Als je klaar bent, begin je met fotograferen. Het is het eenvoudigst om een ​​externe ontspanknop te gebruiken, maar je kunt zelf op de ontspanknop drukken.

Als je klaar bent, importeer je alle afbeeldingen in een enkele map op je computer.

De mensen verwijderen

Nu je de foto's klaar hebt staan, is het tijd om de mensen te verwijderen. Open Photoshop en ga naar Bestand> Scripts> Statistieken.

Selecteer in het venster Beeldstatistieken "Mediaan" in het vervolgkeuzemenu Stapelmodus.

Klik onder het gedeelte "Bronbestanden" op de knop "Bladeren" en selecteer al uw foto's.

Zorg ervoor dat de optie "Poging om automatisch bronafbeeldingen uit te lijnen" is aangevinkt en klik vervolgens op de knop "OK".

Photoshop loopt een paar minuten en als het klaar is, zou je een enkele samengestelde afbeelding moeten hebben die vrij is van mensen.

Alles opruimen

Hoewel de bovenstaande afbeelding er op het eerste gezicht redelijk goed uitziet, zijn er een of twee kleine dingen die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te repareren. Als we heel dichtbij inzoomen, zie je een paar rare kleurvlekken van een langzaam bewegende stand-up paddleboarder.

Het goede nieuws is dat deze kleine problemen veel eenvoudiger op te lossen zijn dan het handmatig verwijderen van een hele menigte. Pak gewoon je favoriete genezingstool en ga aan het werk. We hebben gedetailleerde handleidingen voor zowel het kloonstempelgereedschap als het helende penseelgereedschap dat u kunt volgen. Het kostte me ongeveer 30 seconden om dit probleem op te lossen.

GERELATEERD: Acne en andere onvolkomenheden in Photoshop verwijderen

Het enige andere rare is dat de wolken er aan de randen een beetje grappig uitzien.

Dit is iets anders dat eenvoudig te repareren is, hetzij met de helende hulpmiddelen of door de lucht te maskeren vanaf een van de originele afbeeldingen. Als je wilt, kun je de tijd nemen om een ​​nauwkeurige selectie te maken, maar dat is niet nodig. Het kostte me ongeveer tien seconden om het masker dat ik gebruikte te schilderen.

En daar heb je het, het eindresultaat. Met bijna geen moeite ben ik erin geslaagd om de ongeveer 100 mensen die langsliepen te verwijderen terwijl ik de foto nam. Ik had nooit zo'n goede foto kunnen maken door te wachten op een gat in de menigte of door mensen individueel te bewerken.

Overweeg de volgende keer dat u een drukke bezienswaardigheid of een andere scène fotografeert waar mensen door uw opname lopen. Het zal uw vakantiefoto echt opvallen.