Wanneer iemand probeert toegang te krijgen tot uw iPhone of iPad door de toegangscode te raden, wordt deze aanvankelijk vergrendeld, waardoor elke interval met elke mislukte poging toeneemt. U kunt het echter zo instellen dat het uw apparaat na 10 mislukte pogingen volledig wist.

Hier is een situatie die we ons allemaal kunnen voorstellen. Stel dat u uw iPhone achter in een taxi laat staan, of dat deze uit uw zak valt terwijl u op een bankje in het park zit. Iemand met twijfelachtige scrupules vindt het en probeert de toegangscode te raden.

Ten eerste, als je een zescijferige toegangscode hebt ingeschakeld, zijn er een miljoen mogelijke combinaties (106 = 1.000.000). Natuurlijk, als je een computer gebruikt om deze toegangscode op de een of andere manier met brute kracht aan te vallen, duurt het niet lang voordat het is uitgewerkt. Gelukkig maakt iOS gebruik van vertragingen waarbij het apparaat zichzelf vergrendelt na te veel mislukte toegangscodepogingen.

Als u bijvoorbeeld 5 mislukte pogingen doet, wordt uw iPhone gedurende 1 minuut vergrendeld, 6 pogingen om deze gedurende 5 minuten te vergrendelen, 7 voor 15 gedurende 15 minuten en alles meer dan dat voor 1 uur.

Dat is misschien genoeg om informele dieven af ​​te schrikken, maar er is altijd een kans dat iemand geluk heeft en het kan raden met nog een paar keer raden, daarom moet je proberen een willekeurig of moeilijk te raden nummer te gebruiken. Gebruik niet alleen iets als 1-1-1-1-1-1 of 1-2-3-4-5-6.

Dit apparaat is ingesteld op zelfvernietiging

Er is nog een andere optie: u kunt uw iPhone of iPad volledig wissen na 10 mislukte pogingen. (Zorg ervoor dat u back-ups bewaart als u dit inschakelt.)

Deze optie is standaard uitgeschakeld. Om het in te schakelen, open eerst de instellingen en tik vervolgens op "Touch ID & Passcode".

U moet uw toegangscode invoeren om toegang te krijgen tot deze instellingen.

Scroll naar de onderkant van de Touch ID & Passcode instellingen en tik op "Erase Data" om de zelfvernietigingsfunctie in te schakelen.

Het is raadzaam om regelmatig lokale back-ups van uw gegevens te maken met iTunes nadat dit is ingeschakeld - anders, als uw telefoon wordt gewist, zijn uw gegevens voorgoed verdwenen. Als u zich zorgen maakt over het op de een of andere manier vergeten van uw toegangscode, probeer dan een aangepaste alfanumerieke code te gebruiken.

Het is waarschijnlijk een goed idee dat u eerst uw toegangscode in het geheugen vastlegt voordat u de optie voor het wissen van gegevens inschakelt, of deze tijdelijk uitschakelt wanneer u uw toegangscode in iets anders verandert.

GERELATEERD: Wat te doen als u de toegangscode van uw iPhone of iPad vergeet

Het laatste dat u wilt doen, is denken dat u de waardevolle inhoud van uw apparaat beschermt, alleen om te beseffen dat zelfs u er geen toegang toe heeft. Als u uw toegangscode vergeet, maakt u zich geen zorgen, wij staan ​​voor u klaar.