00_lead_image_indenting_a_table

Wanneer u een tabel in Word maakt, wordt deze standaard uitgelijnd met de linkermarge. Misschien wilt u uw tabellen een beetje opvallen door ze in te laten springen, maar dit kan niet met dezelfde opmaakhulpmiddelen die u zou gebruiken om een ​​alinea te laten inspringen.

We laten u een aantal manieren zien waarop u eenvoudig een tabel in Word kunt laten inspringen. Ten eerste kunt u de tafelgreep in de linkerbovenhoek van de tafel gebruiken. Klik en houd de handgreep vast en sleep deze vervolgens naar rechts om de hele tabel te verplaatsen.

01_dragging_a_table_to_indent_it

Als u nauwkeuriger wilt weten hoe ver u de tafel inspringt, is er een andere manier om dit te doen. Klik met de rechtermuisknop op de tafelgreep in de linkerbovenhoek van de tabel en selecteer "Tabeleigenschappen" in het pop-upmenu.

02_tabel_eigenschappen selecteren

Zorg ervoor dat in het dialoogvenster Tabeleigenschappen het tabblad Tabel actief is. Voer een bedrag in het invoervak ​​"Inspringen van links" in om aan te geven hoe ver u de hele tabel wilt laten inspringen. We hebben bijvoorbeeld 0,5 inch ingevoerd om onze tafel een halve inch te laten inspringen.

OPMERKING: de maateenheden zijn standaard in inches, maar u kunt dit wijzigen in centimeters, millimeters, punten of pica's.

03_instelling_ind_van_leeft

Onze hele tafel is een halve centimeter van de linkermarge ingesprongen.

04_indented_table

U kunt ook het tabblad Tabel in het dialoogvenster Tabeleigenschappen gebruiken om de hele tabel te centreren of rechts uit te lijnen.