beeld

Als je Linux gebruikt, heb je VirtualBox of VMware niet nodig om virtuele machines te maken. U kunt KVM - de op de kernel gebaseerde virtuele machine - gebruiken om zowel Windows als Linux op virtuele machines uit te voeren.

U kunt KVM direct of met andere opdrachtregelprogramma's gebruiken, maar de grafische toepassing Virtual Machine Manager (Virt-Manager) zal het meest vertrouwd aanvoelen bij mensen die andere virtuele machineprogramma's hebben gebruikt.

KVM installeren

KVM werkt alleen als uw CPU hardwarevirtualisatie ondersteunt - ofwel Intel VT-x of AMD-V. Voer de volgende opdracht uit om te bepalen of uw CPU deze functies bevat:

egrep -c '(svm | vmx)' / proc / cpuinfo

Een 0 geeft aan dat uw CPU geen hardwarevirtualisatie ondersteunt, terwijl een 1 of meer dat wel doet. Mogelijk moet u nog steeds ondersteuning voor hardwarevirtualisatie inschakelen in het BIOS van uw computer, zelfs als deze opdracht een 1 of meer retourneert.

beeld

Gebruik de volgende opdracht om KVM en ondersteunende pakketten te installeren. Virt-Manager is een grafische applicatie voor het beheer van uw virtuele machines - u kunt de kvm-opdracht direct gebruiken, maar libvirt en Virt-Manager vereenvoudigen het proces.

sudo apt-get install qemu-kvm libvirt-bin bridge-utils virt-manager

Alleen de rootgebruiker en gebruikers in de libvirtd-groep hebben toestemming om KVM virtuele machines te gebruiken. Voer de volgende opdracht uit om uw gebruikersaccount toe te voegen aan de libvirtd-groep:

sudo adduser naam libvirtd
beeld

Nadat u deze opdracht hebt uitgevoerd, meldt u zich af en weer aan. Voer deze opdracht uit nadat u zich opnieuw hebt aangemeld en u zou een lege lijst met virtuele machines moeten zien. Dit geeft aan dat alles correct werkt.

virsh -c qemu: /// systeemlijst
beeld

Virtuele machines maken

Zodra KVM is geïnstalleerd, is de eenvoudigste manier om het te gebruiken met de toepassing Virtual Machine Manager. Je vindt het in je Dash.

beeld

Klik op de knop Nieuwe virtuele machine maken op de werkbalk en de Virtual Machine Manager begeleidt u bij het selecteren van een installatiemethode, het configureren van de virtuele hardware van uw virtuele machine en het installeren van uw gastbesturingssysteem naar keuze.

beeld

Het proces zal bekend zijn als je ooit VirtualBox, VMware of een andere virtuele-machinetoepassing hebt gebruikt. U kunt installeren vanaf een schijf, ISO-image of zelfs een netwerklocatie.

beeld

Om meer dan 2 GB geheugen toe te wijzen aan een virtuele machine, heb je een 64-bit Linux-kernel nodig. Systemen met 32-bits kernels kunnen maximaal 2 GB RAM toewijzen aan een virtuele machine.

beeld

Standaard biedt KVM u NAT-achtige bridged netwerken - uw virtuele machine verschijnt niet op het netwerk als zijn eigen apparaat, maar heeft netwerktoegang via het hostbesturingssysteem. Als u serversoftware op uw virtuele machine gebruikt en deze toegankelijk wilt maken vanaf andere apparaten in het netwerk, moet u de netwerkinstellingen aanpassen.

beeld

Na het selecteren van uw installatiemethode, zal Virt-Manager het gastbesturingssysteem opstarten in een venster. Installeer het gastbesturingssysteem zoals u dat op een fysieke computer zou doen.

beeld

Virtuele machines beheren

Het Virtual Machine Manager-venster toont een lijst met uw geïnstalleerde virtuele machines. Klik met de rechtermuisknop op virtuele machines in het venster om acties uit te voeren, waaronder starten, afsluiten, klonen of migreren.

beeld

U kunt informatie over de virtuele machine bekijken en de virtuele hardware ervan configureren door op het i-vormige werkbalkpictogram in het venster van de virtuele machine te klikken.

beeld