windows-8-vergrendeld

De gemiddelde Windows 8-gebruiker kan alleen apps downloaden die Microsoft heeft goedgekeurd in de Windows Store. Windows 8 biedt twee manieren om niet-goedgekeurde apps te sideloaden, die bedoeld zijn voor ontwikkelaars en bedrijven met interne apps.

Deze methoden kunnen niet door de gemiddelde nerd worden gebruikt om niet-goedgekeurde apps van internet te installeren. De nieuwe interface van Windows 8 maakt gebruik van de Apple iOS-benadering om niet-goedgekeurde software te verbieden, en niet de Android-benadering om alle gebruikers sideloading mogelijk te maken.

Opmerking: dit is alleen van toepassing op moderne apps in de nieuwe Windows 8-interface, niet op het bureaublad. Windows-bureaubladtoepassingen kunnen normaal worden geïnstalleerd. U kunt echter geen bureaubladtoepassingen installeren op apparaten met Windows RT.

Koop een ontwikkelaarslicentie

Microsoft biedt gratis ontwikkelaarslicenties voor Windows 8. Met deze licenties kunnen ontwikkelaars hun apps testen en evalueren voordat ze bij de Windows Store worden ingediend. Elke licentie voor ontwikkelaarslicentie verloopt na enige tijd, maar u kunt het proces herhalen om in de toekomst een nieuwe licentie te verkrijgen.

Let op: volgens de licentieovereenkomst van Microsoft mogen deze licenties alleen worden gebruikt voor het ontwikkelen en testen van uw eigen applicaties. Zoals Microsoft waarschuwt:

“Microsoft kan frauduleus gebruik van een ontwikkelaarslicentie op een geregistreerde computer detecteren. Als Microsoft frauduleus gebruik of een andere schending van de softwarelicentievoorwaarden detecteert, kunnen we uw ontwikkelaarslicentie intrekken. "

Om een ​​ontwikkelaarslicentie te verkrijgen, opent u eerst Windows PowerShell als beheerder. Hiertoe drukt u op Start, typt u PowerShell, klikt u met de rechtermuisknop op de PowerShell-snelkoppeling en selecteert u Als administrator uitvoeren onder aan het scherm.

opening-administrator-powershell-op-windows-8

Typ de volgende opdracht in het PowerShell-venster, druk op Enter en ga akkoord met de licentie:


Show-WindowsDeveloperLicenseRegistration
get-developer-license-for-windows-8

U moet dan de Microsoft-accountgegevens opgeven, waaraan de ontwikkelaarslicentie zal worden gekoppeld.

ontwikkelaarslicentie-accountgegevens

Na het verkrijgen van een ontwikkelaarslicentie, kunt u de volgende opdracht uitvoeren in een PowerShell-venster om een ​​moderne toepassing te sideloaden:


Add-AppxPackage C: \ voorbeeld.appx

Op een domein

Windows 8 biedt ook een methode voor het sideloaden van 'line-of-business'-apps. Hierdoor kunnen bedrijven en andere organisaties apps op hun eigen computers laden zonder ze openbaar aan te bieden via de Windows Store.

Er zijn vier vereisten om een ​​zakelijke app te sideloaden:

U moet Windows 8 Enterprise, Windows Server 2012, Windows 8 Pro of Windows RT gebruiken. Als u Windows 8 Pro of Windows RT gebruikt, moet u een "activeringssleutel voor sideloading product" van Microsoft kopen. Microsoft verwijst mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van deze sleutels naar hun pagina met volumelicenties.

Als u een productsleutel voor sideloading hebt verkregen, moet u een opdrachtpromptvenster openen met beheerderstoegang en deze toevoegen met de volgende opdracht, waarbij ##### de 25-cijferige sleutel is:


slmgr / ipk #####

Typ na het toevoegen van de sleutel het volgende commando precies om de sideloading-sleutel te activeren:


slmgr / ato ec67814b-30e6-4a50-bf7b-d55daf729d1e

Uw computer moet lid zijn van een domein om de applicatie uit te voeren. Zelfs als u Windows 8 Enterprise heeft, kunt u geen branche-app installeren tenzij uw computer zich op een domein bevindt. Als u de applicatie hebt geïnstalleerd terwijl u lid was van een domein, zal deze weigeren te worden uitgevoerd, tenzij uw computer is verbonden met het domein.

U moet sideloading inschakelen in Groepsbeleid. Deze instelling kan worden ingeschakeld op uw domein of op uw lokale computer.

Als u deze optie bijvoorbeeld op uw lokale computer wilt inschakelen, drukt u op de Windows-toets, typt u gpedit.msc en drukt u op Enter. Navigeer naar de map Computerconfiguratie \ Beheersjablonen \ Windows-componenten \ App-pakketimplementatie in de Groepsbeleid-editor.

sideloading-group-policy-key

Dubbelklik op de optie Alle vertrouwde apps toestaan ​​te installeren en stel deze in op Ingeschakeld.

inschakelen-toestaan-alle-vertrouwde-apps om te installeren

De app moet zijn ondertekend met een sleutel van een certificeringsinstantie die wordt vertrouwd op de lokale computer. Als u bijvoorbeeld de app ondertekent met een certificaat van een vertrouwde certificeringsinstantie zoals Verisign, wordt de app geïnstalleerd zonder verdere configuratie. Als de app is ondertekend met uw eigen zelfondertekend certificaat, moet u het zelfondertekende certificaat op de lokale computer vertrouwen.

install-root-certificaat

Als u aan alle vereisten hebt voldaan, kunt u moderne apps sideloaden door de volgende cmdlet in een PowerShell-venster uit te voeren:


Add-AppxPackage C: \ voorbeeld.appx

Er zijn veel mythen over het sideloaden van moderne apps op Windows 8 - je kunt bijvoorbeeld niet zomaar een groepsbeleid-instelling inschakelen. Hoewel ontwikkelaarslicenties een mogelijke maas in de wet lijken, verbiedt de licentieovereenkomst van Microsoft het gebruik ervan voor alles behalve app-ontwikkeling. Deze licenties worden ook gecontroleerd en de toegang tot uw apps kan worden ingetrokken als u deze gebruikt om niet-goedgekeurde apps op uw computer te sideloaden.