top 1

Windows bevat verschillende visuele effecten en animaties waardoor het gebruik van het besturingssysteem iets vriendelijker aanvoelt. Een goed voorbeeld hiervan is de animatie die menu's een paar honderd milliseconden laat vervagen of in beeld schuift nadat u erop hebt geklikt. Als u die vertraging aanpast, kan het gebruik van uw pc een beetje vlotter aanvoelen.

GERELATEERD: Versnel elke pc, smartphone of tablet door animaties uit te schakelen

Met Windows kunt u een aantal visuele effecten uitschakelen, waardoor uw computer sneller reageert. De kleine vertraging tussen wanneer u op een menu klikt en wanneer het op het scherm wordt weergegeven, is met name een instelling die u een beetje kan vertragen. Hoewel u het volledig kunt uitschakelen met instellingen voor visuele effecten (wat geweldig is voor oudere computers), kunt u met een beetje milde registerbewerking het effect behouden, maar het een beetje meer naar wens afstemmen.

Wijzig de snelheid van het menu-animatie door het register handmatig te bewerken

Als u de animatiesnelheid van het menu wilt wijzigen voor elke pc met Windows Vista tot en met Windows 10, hoeft u alleen maar een instelling in het Windows-register aan te passen.

GERELATEERD: Leren om de Register-editor als een professional te gebruiken

Standaardwaarschuwing: Register-editor is een krachtig hulpmiddel en misbruik ervan kan uw systeem onstabiel of zelfs onbruikbaar maken. Dit is een vrij eenvoudige hack en zolang je je aan de instructies houdt, zou je geen problemen moeten hebben. Dat gezegd hebbende, als je er nog nooit mee hebt gewerkt, overweeg dan om te lezen hoe je de Register-editor kunt gebruiken voordat je aan de slag gaat. En maak zeker een back-up van het register (en uw computer!) Voordat u wijzigingen aanbrengt.

Open de Register-editor door op Start te drukken en "regedit" te typen. Druk op Enter om de Register-editor te openen en geef hem toestemming om wijzigingen aan te brengen op uw pc.

wma_start_menu

Gebruik in de Register-editor de linkerzijbalk om naar de volgende sleutel te navigeren:

HKEY_CURRENT_USER \ Configuratiescherm \ Desktop
wma_reg1

Zoek vervolgens in het rechterdeelvenster de waarde van MenuShowDelay en dubbelklik om deze te openen.

wma_reg2

Standaard zijn menu's ingesteld met een vertraging van 400 milliseconden tussen wanneer u klikt en het menu wordt weergegeven. U kunt de waarde instellen tussen 0 en 4000 milliseconden. Het is duidelijk dat het instellen van de waarde op nul animaties uitschakelt. Misschien wil je een beetje experimenteren om een ​​waarde te vinden die je prettig vindt, maar we hebben gemerkt dat een waarde van 150-200 de menu's veel vlotter doet lijken en je toch het geanimeerde gevoel geeft. Typ gewoon de gewenste waarde in het vak "Waardegegevens" en klik op OK.

wma_reg3

U moet uw computer opnieuw opstarten (of u afmelden en weer inschakelen) om de wijzigingen te zien. En als u een nieuwe waarde wilt instellen (inclusief terugkeren naar de standaard 400 milliseconden), volgt u deze stappen opnieuw.

Download onze registerhacks met één klik

wma_hacks

Als je zelf geen zin hebt om in het register te duiken, hebben we een aantal register-hacks gemaakt die je kunt gebruiken. De hack "Menu-animatie verminderen tot 200" stelt de animatiesnelheid van het menu in op 200 milliseconden. De "Restore Menu Animation to 400" hack herstelt het naar de standaard 400 milliseconden. Beide hacks zijn opgenomen in het volgende ZIP-bestand. Dubbelklik op degene die u wilt gebruiken en klik door de prompts. Wanneer u de gewenste hack hebt toegepast, start u uw computer opnieuw op (of logt u uit en weer in).

Menu Animatie Speed ​​Hacks

GERELATEERD: Hoe u uw eigen Windows-registerhacks maakt

Deze hacks zijn eigenlijk alleen de Desktop-sleutel, uitgekleed tot de waarde van MenuShowDelay waar we het in de vorige sectie over hadden en vervolgens geëxporteerd naar een .REG-bestand. Het uitvoeren van een van de enable stelt die waarde in op het juiste nummer. En als u graag met het register speelt, is het de moeite waard om de tijd te nemen om te leren hoe u uw eigen registerhacks maakt.

Je kunt ook experimenteren met verschillende waarden van 0 tot 4000 milliseconden door de hack "Verminder menu-animatie tot 200" te bewerken en deze vervolgens opnieuw uit te voeren. Als u de hack wilt bewerken, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en kiest u Bewerken in het contextmenu. Dit opent de hack in Kladblok. Zoek gewoon naar de regel MenuShowDelay en bewerk het nummer tussen de aanhalingstekens (laat de aanhalingstekens daar staan).

wma_hacks_edit

En dat is het. Als u menu-animaties liever niet uitschakelt, maar wilt dat browsermenu's iets sneller aanvoelen, is een vrij eenvoudige register-hack alles wat u nodig hebt.