Na het overschakelen naar OS X was er één grote ergernis die steeds weer gebeurde - elke keer dat ik iets op mijn MacBook aansluit en er is een DCIM-map op het bestandssysteem, iPhoto start onmiddellijk en begint met scannen.

GERELATEERD: Waarom plaatst elke camera foto's in een DCIM-map?

Het probleem is dat ik iPhoto niet altijd wil gebruiken - ik bedoel, ik kan het gebruiken om mijn foto's te importeren, maar wat als ik iets anders probeer te doen, zoals het hacken van mijn Minecraft Pocket-opslagbestanden, of ik heb je andere inhoud op een verwisselbare schijf? Of wat als ik gewoon mijn iPhone of iPad wil opladen?

Gelukkig is het heel eenvoudig om te voorkomen dat iPhoto automatisch start.

Het uitschakelen van iPhoto om automatisch te starten

Open iPhoto en ga naar Voorkeuren in de menubalk en bekijk de vervolgkeuzelijst "Camera verbinden wordt geopend".

Wijzig het van iPhoto in "geen applicatie" en iPhoto zal vanaf nu stil blijven.

Het is zo vervelend dat iPhoto je video's ook niet van je telefoon haalt. Maar dat is natuurlijk een ander artikel.

Hoe iPhoto Auto Launch voor slechts één apparaat uit te schakelen

Als je wilt dat iPhoto automatisch start voor de geheugenkaart van je camera, maar niet wanneer je je iPhone aansluit, kun je de instellingen per apparaat aanpassen. Open gewoon de toepassing Image Capture:

Onderaan in de linkerbenedenhoek ziet u een kleine pijl, waarop u mogelijk moet klikken om uit te vouwen. U kunt de instelling hier wijzigen tussen Geen applicatie, iPhoto, Preview of wat u maar wilt.

Dus stel je iPhone in op "geen applicatie" en laat de geheugenkaart op standaard staan, of andersom als je dat liever hebt. Persoonlijk heb ik de automatische start gewoon over de hele linie uitgeschakeld, wat eenvoudiger leek.