dubbelklik op home om recente apps te openen

Ondanks wat je misschien hebt gehoord, zal het sluiten van apps op je iPhone of iPad het niet versnellen. Maar iOS staat toe dat apps soms op de achtergrond worden uitgevoerd, en u kunt dat op een andere manier beheren.

Deze mythe is eigenlijk schadelijk. Het vertraagt ​​niet alleen uw gebruik van uw apparaat, maar kan op de lange termijn meer batterijvermogen verbruiken. Laat die recente apps gewoon met rust!

De mythe

GERELATEERD: 8 navigatietrucs die elke iPad-gebruiker moet weten

De mythe stelt dat je iPhone of iPad recentelijk geopende apps open houdt en op de achtergrond draait. Om de zaken te versnellen, moet u deze applicaties sluiten zoals u dat op een computer zou doen. In eerdere versies van iOS werd dit bereikt door tweemaal op de startknop te drukken en op de X te tikken op recent geopende apps.

Bij huidige versies van iOS kan dit worden bereikt door tweemaal op de startknop te drukken en recent gebruikte apps naar de bovenkant van het scherm te vegen, waar ze worden verwijderd uit de multitasking-weergave. Je kunt ook met vier vingers op een iPad omhoog vegen om de switcher te openen.

Dit kan bevroren apps repareren

Door een app omhoog en van het multitasking-scherm te vegen, wordt de applicatie afgesloten en uit het geheugen verwijderd. Dit kan eigenlijk handig zijn. Als een app zich bijvoorbeeld in een rare bevroren of buggy-toestand bevindt, kan het niet helpen om gewoon op Home te drukken en vervolgens weer terug te gaan naar de app. Maar een bezoek aan het multitasking-scherm, stoppen met een opwaartse veegbeweging en vervolgens de app opnieuw starten, zal hem dwingen om helemaal opnieuw te beginnen.

Dit is hoe je met geweld een app op iOS kunt afsluiten en opnieuw kunt starten, en het werkt als je dat ooit nodig hebt.

U wilt geen apps uit het geheugen verwijderen

GERELATEERD: Waarom het goed is dat het RAM van uw computer vol is

Dit zal uw apparaat echter niet echt versnellen. De apps die u in uw lijst met recente apps ziet, gebruiken niet echt verwerkingskracht. Ze verbruiken RAM of werkgeheugen, maar dat is een goede zaak.

Zoals we eerder hebben uitgelegd, is het goed dat de RAM van je apparaat vol is. Er is geen nadeel aan als je RAM vol is. iOS kan en zal een app uit het geheugen verwijderen als je deze een tijdje niet hebt gebruikt en je meer geheugen nodig hebt voor iets anders. Het is het beste om iOS dit zelf te laten beheren. Er is geen reden waarom je een volledig leeg geheugen zou willen hebben, want dat zou alles alleen maar vertragen.

Deze apps draaien sowieso niet op de achtergrond

De reden voor dit misverstand is een onjuist begrip van hoe multitasking op iOS werkt. Standaard worden apps automatisch onderbroken wanneer ze naar de achtergrond gaan. Dus wanneer je een game verlaat die je speelt door op de Home-knop te drukken, bewaart iOS de gegevens van die game in het RAM, zodat je er snel naar terug kunt gaan. Die game gebruikt echter geen CPU-bronnen en maakt de batterij leeg als je er niet bent. Het draait niet echt op de achtergrond als je het niet gebruikt.

Wanneer u een applicatie op uw desktop-pc gebruikt - Windows, Mac of Linux - of een webpagina opent in uw webbrowser, blijft die code op de achtergrond actief. Misschien wilt u desktopprogramma's en browsertabbladen die u niet gebruikt sluiten, maar dit is niet van toepassing op iOS-apps.

Hoe u kunt voorkomen dat apps op de achtergrond worden uitgevoerd

GERELATEERD: Bekijken welke apps uw batterij leegmaken op een iPhone of iPad

Sommige apps werken echter op de achtergrond dankzij de recente verbeteringen van iOS aan multitasking. Een functie genaamd "achtergrondapp vernieuwen" stelt apps in staat op de achtergrond te controleren op updates - bijvoorbeeld nieuwe e-mails in een e-mailapp. Om te voorkomen dat een app op deze manier op de achtergrond wordt uitgevoerd, hoeft u de multitasking-weergave niet te gebruiken. Schakel in plaats daarvan gewoon de achtergrondvernieuwing uit voor dergelijke apps.

Open hiervoor het scherm Instellingen, tik op Algemeen en tik op Achtergrondapp vernieuwen. Schakel achtergrondvernieuwing uit voor een app en deze heeft geen toestemming om op de achtergrond te worden uitgevoerd. U kunt ook controleren hoeveel batterijvermogen die apps gebruiken.

Andere gevallen van apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, liggen meer voor de hand. Als je bijvoorbeeld muziek streamt vanuit de Spotify- of Rdio-app en de app verlaat, blijft de muziek streamen en afspelen. Als u niet wilt dat de app op de achtergrond wordt uitgevoerd, kunt u het afspelen van muziek stoppen.

Over het algemeen hoeven apps die op de achtergrond worden uitgevoerd niet zo veel zorgen te maken op iOS. Als u de levensduur van de batterij wilt besparen en wilt voorkomen dat apps op de achtergrond worden uitgevoerd, kunt u dit doen in het scherm Vernieuwen achtergrondapp.

Geloof het of niet, het verwijderen van apps uit het geheugen met behulp van de multitasking-interface kan op de lange termijn zelfs leiden tot een kortere levensduur van de batterij. Wanneer u een dergelijke app opnieuw opent, moet uw telefoon de gegevens in het RAM lezen vanaf de opslag van uw apparaat en de app opnieuw starten. Dit duurt langer en verbruikt meer stroom dan wanneer je de app op de achtergrond rustig had laten ophangen.

Image Credit: Karlis Dambrans op Flickr