best-extensions-firefox-tabbladen

Regelmatige crashes, trage prestaties en het niet kunnen vinden van het tabblad waarnaar u op zoek bent - we zijn er allemaal geweest. Hier zijn enkele van de beste Firefox-extensies om u te helpen bij het beheren van overbelasting van tabbladen.

Over het algemeen raden we af om extensies te gebruiken die u niet hoeft te gebruiken - ze kunnen een nachtmerrie over privacy zijn. Maar totdat makers van browsers een aantal betere oplossingen voor tabbladbeheer inbouwen, moeten we tab-hamsteerders vertrouwen op extensies om ons gezond te houden. We hebben enkele van de beste extensies voor het beheren van tabbladen in Firefox verzameld. En hoewel er een heleboel van deze extensies zijn (en iedereen heeft zijn favorieten), hebben we geprobeerd onze lijst te behouden voor welbekende extensies zonder gemelde privacyproblemen.

Laten we kijken.

Auto Tab Discard: Bewaar uw systeembronnen

auto-tab-discard-header

Auto Tab Discard helpt u niet bij het beheren of ordenen van uw tabbladen, maar het helpt u wel het geheugengebruik van Firefox aanzienlijk te verminderen.

Slechts een paar geopende tabbladen in Firefox kunnen tot een gigabyte geheugen verbruiken en het blijft stijgen naarmate u meer tabbladen opent. Hoewel alle browsers, inclusief Firefox, geheugenbeheer hebben ingebouwd, kunnen nog steeds veel tabbladen de prestaties beïnvloeden - in uw browser en op uw pc.

Auto Tab Discard lost dat probleem op door tabbladen op de achtergrond automatisch te verwijderen na een door de gebruiker gedefinieerd interval. Afgedankte tabbladen worden echter niet echt verwijderd. De afgedankte tabbladen zijn eigenlijk opgeschort zodat ze geen systeembronnen gebruiken en nog steeds zichtbaar zijn in uw browservenster. Ze zijn slechts licht gedimd en hebben een grijze stip om ze gemakkelijk te kunnen onderscheiden. Het werkt veel op de populaire Chrome-extensie, The Great Suspender.

gedimde tab

GERELATEERD: De beste Chrome-extensies voor het beheren van tabbladen

Zodra u overschakelt naar een afgedankte tab, wordt deze weer actief gemaakt. Auto Tab Discard onthoudt ook de schuifpositie van het tabblad, zodat u uw plaats niet verliest als u een lang artikel aan het lezen was. Het is een leuke functie.

U kunt tabbladen handmatig verwijderen door op het pictogram van de extensie te klikken en vervolgens de optie "Dit tabblad verwijderen (gedwongen)" te kiezen. Je kunt ook dingen doen zoals alle inactieve tabbladen verwijderen of alle tabbladen in het huidige venster of andere vensters verwijderen, wat best handig is.

suspend-other-tabs

U kunt het gedrag van Auto Tab Discard aanpassen door op de knop "Opties" onder aan dat menu te klikken. Met de opties kunt u zaken regelen zoals hoe lang de extensie moet wachten voordat inactieve tabbladen worden verwijderd en hoeveel inactieve tabbladen er nodig zijn om de functie te activeren. U kunt ook bepaalde voorwaarden voor weggooien instellen, zoals het niet weggooien van tabbladen waarop media worden afgespeeld of het weggooien van vastgezette tabbladen.

auto-tab-discard-opties

OneTab: Tabbladen onderbreken en ze uit de weg ruimen

firefox-header

Met OneTab kunt u tabbladen onderbreken en uit de weg ruimen, zodat uw browser niet zo rommelig is. Tabbladen worden niet automatisch opgeschort zoals Auto Tab Discarder. U moet op de extensieknop op uw adresbalk klikken om dit mogelijk te maken.

Wanneer u dat doet, worden alle tabbladen in het huidige Firefox-venster naar een enkel tabblad verplaatst en als een lijst gepresenteerd. U kunt gewoon op een pagina in de lijst klikken om deze opnieuw in een tabblad te openen. Het feit dat het alleen het huidige Firefox-venster beïnvloedt, is eigenlijk een behoorlijk leuke functie.

one-tab-details

Als u meer tabbladen in hetzelfde venster opent en vervolgens OneTab opnieuw activeert, worden de nieuwe tabbladen in hun eigen groep op diezelfde pagina opgeslagen, uitgesplitst naar wanneer u ze hebt opgeslagen.

één-per-sessie

U kunt ook tabbladen naar OneTab verzenden via het contextmenu op elke pagina. Klik met de rechtermuisknop ergens op een pagina, wijs het item "OneTab" aan en je ziet allerlei leuke opdrachten. U kunt alleen het huidige tabblad naar OneTab verzenden, alle tabbladen behalve het huidige verzenden of tabbladen verzenden vanuit alle geopende Firefox-vensters. Er is zelfs een optie om het huidige domein toe te voegen aan een witte lijst om te voorkomen dat pagina's van dat domein überhaupt naar OneTab worden verzonden.

onetab-context-menu-opties

Er is geen zoekoptie op de OneTab-pagina, maar u kunt de ingebouwde zoekfunctie van Firefox gebruiken (druk gewoon op Ctrl + F op Windows of Command + F op Mac) om uw opgeslagen tabbladen te doorzoeken. U kunt ook tabbladen van de ene sessie naar de andere slepen en neerzetten om uw opgeslagen tabbladen beter te ordenen.

Er zijn ook tal van functies voor delen in OneTab. U kunt individuele sessies - of al uw opgeslagen tabbladen - delen door een unieke OneTab-URL te maken.

Het enige nadeel van OneTab is dat er geen geautomatiseerde back-ups offline of naar de cloud zijn. U kunt echter handmatig een back-up van opgeslagen tabbladen maken als een lijst met URL's en ze later zelfs importeren.

TreeStyle Tab: Navigeer beter door uw tabbladen

TreeStyle Tab schort uw tabbladen niet op, maar biedt wel een interessante manier om door uw geopende tabbladen te bladeren. U gebruikt het door op de extensieknop in de adresbalk te klikken.

boomstijl-tabbladen

Dat opent een boomachtig navigatievenster dat alle geopende tabbladen in dat Firefox-venster toont. Het huidige tabblad is gemarkeerd met een blauwe rand, waardoor het gemakkelijk te herkennen is. De hiërarchie is gebaseerd op waar u een tabblad hebt geopend. Als u gewoon een nieuw tabblad in Firefox opent, verschijnt dit op het hoogste niveau van de hiërarchie. Als u een tabblad opent vanuit een bestaand tabblad (dat wil zeggen, u klikt met de rechtermuisknop op een link en opent deze in een nieuw tabblad), wordt dat tabblad weergegeven onder het tabblad van waaruit u het heeft geopend.

In de onderstaande afbeelding is de belangrijkste How-To Geek-pagina een tabblad op het hoogste niveau. Alle ingesprongen tabbladen zijn tabbladen die we vanaf die hoofdpagina hebben geopend.

boomachtige structuur

De verticale lijst maakt de namen van tabbladen veel gemakkelijker te zien en u kunt naar elk geopend tabblad schakelen door erop te klikken. U kunt ook slepen en neerzetten om uw geopende tabbladen in de hiërarchie te verplaatsen en op de "X" -knop klikken om een ​​tabblad te sluiten.

En hoewel TreeStyle Tab zelf geen tabbladen opschort, is het ontworpen om te werken met de Auto Tab Discard-verlenging waarover we in de vorige sectie hebben gesproken. Afgedankte tabbladen worden grijs weergegeven in de structuurweergave.

afgedankte tabbladen

De tabbladen zijn standaard aan de linkerkant zichtbaar, maar u kunt ze ook naar de rechterkant schakelen en snel de hele boom verbergen en weergeven door op het extensiepictogram in de adresbalk te klikken.

switch-tab-richting

FireFox Containers voor meerdere accounts: beheer tabbladen met privacy

Firefox Multi Account Containers is een op privacy gerichte add-on met een verscheidenheid aan toepassingen. Nadat u de extensie hebt geïnstalleerd, kunt u deze openen door op de knop in de adresbalk te klikken.

Er worden standaard een paar containers gemaakt. U kunt deze bewerken of nieuwe maken.

ingebouwde containers

Dus, wat is er met de containers? Welnu, dat is waar deze extensie interessant wordt. Elke container fungeert als een aparte browser, maar nog steeds binnen hetzelfde venster. Gegevens uit één container (cookies, cache, lokale opslag) worden niet gedeeld met tabbladen in een andere container.

Hier zijn enkele interessante voorbeelden van dingen die u met containers kunt doen:

  • Log in op meerdere accounts van dezelfde e-mailprovider. U kunt bijvoorbeeld uw persoonlijke e-mail openen op een tabblad in de persoonlijke container en uw zakelijke e-mail op een tabblad in de werkcontainer. Winkel online en maak u geen zorgen dat u opnieuw wordt getarget met advertenties. Winkel gewoon op tabbladen in de Shopping-container en dat wordt niet gedeeld met tabbladen in andere containers. Blader door sociale netwerken zonder te worden gevolgd op andere websites Scheid werk en persoonlijke taken letterlijk.

En aangezien u uw eigen containers kunt maken, zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos.

Om een ​​nieuw tabblad in een specifieke container te openen, klikt u op de nieuwe tabbladknop, houdt u deze ingedrukt en kiest u vervolgens een container in een vervolgkeuzemenu.

nieuwe-tab-container

Zodra u een tabblad in een container opent, toont uw adresbalk de container waarin dat tabblad zich bevindt. U kunt ook de standaardcontainer voor het huidige tabblad instellen via de add-on-opties, zodat die pagina altijd in die container wordt geopend.

container zichtbaar

Zodra u tabbladen in meerdere containers hebt geopend, zijn de tabbladen ook kleurgecodeerd voor eenvoudige identificatie.

kleurgecodeerde tabbladen

Over het algemeen is Firefox Multi Account een vrij nette manier om uw browse-gewoonten en uiteindelijk uw tabbladen te beheren.

Toby: Organiseer opgeslagen tabbladen en deel ze met teams

toby-for-firefox-header

Toby gaat over iets meer dan alleen tabbladen ordenen. Je kunt het gebruiken om tabbladen op te slaan, op te schorten en te ordenen, ja, maar het dient ook als een eerlijke vervanging voor bladwijzers.

Toby vervangt je nieuwe tabbladpagina door een eigen organisatiepagina voor het beheren van tabbladen. Toby gebruikt collecties om tabbladen te ordenen, en je ziet die aan de linkerkant van de pagina. In de onderstaande afbeelding hebben we collecties met de naam "Tech News" en "Work".

toby-collecties

Aan de rechterkant ziet u een lijst met alle geopende tabbladen in het huidige Firefox-venster. U kunt elk tabblad daar naar een verzameling slepen om het tabblad te sluiten en het op te slaan als onderdeel van die verzameling. U kunt ook op de knop "Sessie opslaan" klikken om de hele lijst met tabbladen op te slaan in de eigen sessiecollectie, die u later allemaal tegelijk of afzonderlijk opnieuw kunt openen. De onderstaande afbeelding toont al die tabbladen die zijn opgeslagen als een sessie, die standaard wordt genoemd naar de datum en tijd waarop ze zijn opgeslagen.

standaard besparing

U kunt elk tabblad openen door er gewoon op te klikken. En de pagina blijft opgeslagen in uw verzameling totdat u deze handmatig verwijdert - ze lijken meer op bladwijzers dan opgeschorte tabbladen. U kunt ook alle pagina's in een verzameling tegelijk openen door op de knop "Open x-tabbladen" te klikken. Dit is geweldig voor het heropenen van een sessie die je hebt opgeslagen of het heropenen van een verzameling gerelateerde tabbladen.

open opgeslagen tabbladen

Toby werkt geweldig als tab- en bladwijzerbeheerder, maar de echte kracht ligt in de functies voor delen en team. Je kunt elke collectie delen door op de link Delen rechts ervan te klikken (alleen beschikbaar als je een account hebt aangemaakt). Je krijgt de optie om een ​​link te krijgen die je met mensen kunt delen of de collectie privé kunt delen met een organisatie die je hebt opgezet. Organisaties kunnen zelfs speciale collecties voor teams hebben.

toby-sharing

U hoeft natuurlijk niet in een organisatie te werken om deze functies te gebruiken. Zelfs als u een freelancer bent, kunt u voor elk van uw klanten een team samenstellen en collecties privé met hen delen.

Dat waren onze keuzes voor de beste extensies om tabbladen in Firefox te beheren. Als je denkt dat we er een paar hebben gemist, of als je een favoriet hebt, laat het ons dan weten in de comments.