Wereldwijde wifi dankzij Jason Fitzpatrick

Microsoft wil het bedrijf zijn dat de service biedt die u wilt, waar u ook bent, ongeacht welk apparaat u gebruikt. Ze hebben hun grootste eigenschappen zoals Skype en OneDrive platformonafhankelijk genomen. Ze hebben zelfs Office op iOS en Android. Met Microsoft Wi-Fi zet de softwaregigant nog een stap in de zoektocht om uw favoriete serviceprovider te zijn.

Met behulp van Microsoft Wi-Fi kunnen zowel straatkrijgers als informele reizigers tijd, geld en hoofdpijn besparen door verbinding te maken met draadloze hotspots waar ze ook zijn. Eén account, één betaling, meer dan tien miljoen locaties over de hele wereld.

UPDATE: Microsoft heeft officieel de Skype Wi-Fi-service stopgezet. Er is geen aankondiging gedaan over Microsoft Wi-Fi, maar de website van de dienst is al een paar dagen niet beschikbaar. Het lijkt erop dat Microsoft Wi-Fi ook wordt afgesloten.

Wat is het?

Microsoft Wi-Fi is een nieuwe functie die wordt uitgerold met Windows 10. Nou, de naam is nieuw. De functie bestaat al een paar jaar onder de naam Skype Wi-Fi. Het is een service die u kunt gebruiken om verbinding te maken met betalende Wi-Fi-hotspots over de hele wereld zonder dat u een account hoeft aan te maken bij elke Wi-Fi-provider.

Als je de afgelopen 10 jaar op elk moment door de lucht hebt gereisd, ben je waarschijnlijk draadloze hotspots van Boingo en Gogo tegengekomen. Boingo en Gogo werken goed voor frequente reizigers omdat ze vrijwel overal voorkomen op luchthavens en op commerciële vluchten. Vaste reizigers kunnen een account aanmaken, een maand toegang kopen en overal wifi gebruiken waar Boingo en Gogo de hele maand beschikbaar zijn. Als je een zeldzame reiziger bent, is dit gek. U kunt nog steeds toegang per dag of uur kopen, maar de prijs kan belachelijk zijn. Je weet het pas als je daar bent, omdat het per locatie verschilt.

gogo_prices

Er zijn overal ter wereld vergelijkbare for-pay hotspot-systemen. Het probleem met deze systemen is dat als u niet vaak op plaatsen met hetzelfde systeem bent, het gebruik van een van hen financieel niet logisch is. Dit is waar Microsoft Wi-Fi binnenkomt.

Microsoft heeft samenwerkingen met Wi-Fi-providers die meer dan tien miljoen locaties over de hele wereld bestrijken. Als u verbinding maakt met een partnerhotspot, onderhandelt Microsoft Wi-Fi over de installatie met de leverancier en voltooit uw verbinding. U hoeft geen nieuw account aan te maken, nog een ander bedrijf uw creditcardgegevens te verstrekken of een andere gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden. U hoeft vermoedelijk ook niet te onderhandelen over veranderende vergoedingsstructuren. Je koopt een stuk tijd van Microsoft voor een bepaalde prijs en gebruikt het op elk partnernetwerk dat je wilt.

Boingo prijzen

Wi-Fi Sense van Microsoft krijgt de laatste tijd veel aandacht. Dit is geen wifi-gevoel. Wi-Fi Sense is een manier om netwerksleutels met contacten te delen. Het idee is dat u toegang krijgt tot beveiligde netwerken die uw vrienden gebruiken zonder ooit de sleutels te hoeven ontvangen, en zij kunnen hetzelfde doen voor netwerken waartoe u toegang hebt. Microsoft zegt dat deze verbindingen alleen toegang tot internet mogelijk maken en niet tot lokale netwerkbronnen (dwz printers, andere computers, media-apparaten), maar hebben geen specifieke informatie gegeven over hoe dat zal werken.

Hoe werkt het?

Netwerkverbinding met dank aan Jason Fitzpatrick

Het doel van Microsoft is om dit zo naadloos mogelijk te laten verlopen. In de Skype Wi-Fi-dagen moest je de Skype Wi-Fi-app openen en via de app verbinding maken met deelnemende providers. Dat is geen enorme hindernis, maar het is vervelend. Met Microsoft Wi-Fi maak je verbinding zoals je overal zou doen. Klik gewoon op het Wi-Fi-pictogram in het systeemvak en selecteer "Koop Wi-Fi van Windows Store". Microsoft doet de rest. Deze verbindingsoptie wordt alleen weergegeven wanneer een partnerhotspot beschikbaar is voor gebruik.

Wat is de vergoedingenstructuur?

Veel betaalde hotspots hebben vergoedingsstructuren die voor vaste klanten werken, maar voorbijgaande gebruikers straffen. Vaak kun je toegang kopen voor een maand, week, dag of per uur voor steeds belachelijkere bedragen. Als je drie uur in een coffeeshop op 500 mijl van huis doorbrengt, kan dit een echte pijn in de portemonnee zijn.

Details zijn nog steeds vaag, maar op dit moment lijkt het erop dat u een stuk toegangstijd van Microsoft kunt kopen en deze op elk partnernetwerk kunt gebruiken. Dus als je acht uur bij Microsoft koopt, kun je 30 minuten gebruiken in St. Louis, nog eens 90 in Seattle, 60 in Detroit, 45 in Milwaukee en heb je nog vier uur en 15 minuten om te verbranden. Eén account, één betaling.

Er is één vangst voor internationale reizigers. Je tijd is alleen goed in het land waar je het hebt gekocht. Dus als je zes uur in Duitsland koopt en de grens met Oostenrijk oversteekt, is je tijd niet goed. Vermoedelijk kunt u tijd besteden in elk land dat u bezoekt, maar u moet meerdere aankopen doen. Nog steeds één account.

De impact die dit op u heeft, is echt afhankelijk van hoe en waar u reist. Als je constant op zoek bent naar een wifi-signaal, kan dit enorm zijn voor jou. Als je meer een huisgenoot bent, denk je er misschien nooit meer over na. Waar u reist, is net zo belangrijk. Als u zich op plaatsen bevindt waar Microsoft geen partnerschappen heeft, heeft de service geen zin voor u.

Microsoft Wi-Fi is bedoeld om iets te vereenvoudigen dat voor veel mensen waarschijnlijk hoofdpijn veroorzaakt. Als de prijs goed is en de beschikbaarheid goed is, kan dit een zeer waardevolle en populaire service zijn.